piątek, 3 maja 2013

Wiosenne jajecznica na pomidorze bez tłuszczu



Tata wędrował ostatnio po bazarkach i sklepikach warzywnych w poszukiwaniu młodej kapusty. W trakcie polowania ;] natrafił na pięknie wyglądające pomidory polskie. Troszkę wziął dla siebie do bigosu z młodej kapusty, i jednego dla mnie. Pomidorek zainspirował go  do przygotowania mi na obiadek jajecznicy na pomidorze – była pyszna :]

Potrzebujemy:

- jajko („0”, ewentualnie „1”)
- koperek świeży
- pomidorek

Pomidora myjemy i razem ze skórką dzielimy na mniejsze kawałki, wrzucamy go na suchą rozgrzaną patelnię i dusimy na niewielkim ogniu. Kiedy pomidor puści sok i rozmięknie, wbijamy jajeczko, dodajemy koperek, i mieszamy do ścięcia się jajka. Gotowe :] 

efekt:






smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz