piątek, 10 maja 2013

Obiad na upalne dni - Chłodnik jogurtowy z ogórkiem, jajeczkiem i koperkiem




Uffff …. jak ostatnio jest gorąco :] Słonko grzeje niemiłosiernie ;] Aż chciało by się czegoś zimnego na obiadek. I proszę … rodzice chyba czytają w moich myślach – postanowili mi przygotować chłodnik z jogurtu :]

Potrzebujemy:

- jogurt naturalny bez cukru (pół kubeczka)
- koperek suszony (1 łyżeczka)
- ogórek gruntowy (1 sztuka)
- jajko („0” ewentualnie „1”)

Jogurt mieszamy z koperkiem i odstawiamy. Jajko gotujemy na twardo (8-10 min.) i studzimy. Ogórka dokładnie myjemy i razem ze skórką kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do jogurtu z koperkiem. Wystudzone jajko obieramy ze skórki, kroimy w drobną kosteczkę, łączymy z jogurtem, koperkiem i ogórkiem, mieszamy i gotowe :]







smacznego :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz