piątek, 3 maja 2013

Sałatka z serkiem wiejskim, cieciorką, pomidorkiem oraz fasolką szparagową




W domu znowu pojawiło się wielkie opakowanie serka wiejskiego :] sprawka taty :] Część poszła do brzucha taty, a część do mojego brzuszka :]

Wczoraj mama zadecydowała, że dziś musimy z tatą rozprawić się z ogromnym opakowaniem serka, bo niedługo skończy mu się data ważności. Jak mama mówi tak jest  ;) („Czasem ;p” jak to tata mówi, ale ciiicho, żeby nie słyszała,]
Tak czy siak, wiedzieliśmy z tatą, że dzisiejszy obiad będzie sponsorował serek wiejski :]
Tata zszama serek wiejski w towarzystwie kaszy gryczanej, cieciorki, cebulki, czosnku, pomidora, oraz fasolki szparagowej (bo jeszcze nie wrócił z pracy).
Natomiast ja już pochłonąłem swój obiadek z serkiem wiejskim w roli głównej.

Potrzebujemy:

- serek wiejski naturalny (ok. 4 łyżek)
- fasolka szparagowa żółta (ok. 5 sztuk)
- cieciorka (2 łyżki)
- pomidor (ćwiartka)

Cieciorkę moczymy przez noc, a później gotujemy w wodzie bez soli przez ok. 35 min), odcedzamy. Fasolkę myjemy, wrzucamy do gotującej się wody na 8 minut i odcedzamy oraz kroimy na mniejsze kawałki. Pomidorek (razem ze skórką) kroimy na mniejsze kawałeczki, wrzucamy do miseczki, dodajemy serek wiejski, fasolkę szparagową, oraz cieciorkę. Wszystko mieszamy i zajadamy :] Było bardzo dobre :]




smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz