piątek, 17 maja 2013

Deserkowy obiad – Kokosowy jogurt z jabłuszkiem, morelą i pestkami słonecznika




Na zewnątrz coraz goręcej :] W upalne dni nikomu chyba nie chcę się stać nad przysłowiowymi garami ;] W takie dni świetnie sprawdza się obiadek bez gotowania :]

Potrzebujemy:

- jogurt naturalny bez cukru (ok. 3 łyżki)
- jabłko (pół)
- wiórki kokosa (2 łyżki)
- pestki słonecznika (1 łyżka)
- morela suszona bio bezsiarkowa (1 sztuka)

Jogurt przesypujemy do miseczki. Jabłuszko wraz ze skórką trzemy na grubej tarce i dodajemy do jogurtu. Następnie dodajemy pokrojoną w drobną kosteczkę morelę, później pestki słonecznika i wiórki kokosowe. Mieszamy i gotowe :] 






smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz