piątek, 3 maja 2013

Gotowana polędwica z dorsza z surowymi warzywami



Tata ostatnio robił mi zapasy rybki i zdobył polędwicę z dorsza w sklepie rybnym. Ponieważ niedawno robił też bigos z młodej kapusty dla siebie, oczywiście jak zawsze jeśli chodzi o warzywka – zostawił troszkę młodej kapusty dla mnie (trochę mu jej podjadłem jak gotował bigos). I tu wkroczyła mama z pomysłem na obiad :]

Potrzebujemy:

- polędwica z dorsza (mrożona)
- pomidor
- kawałek młodej kapusty

Rybkę rozmrażamy przez noc w lodówce. W garnuszku zagotowujemy wodę (tyle żeby rybkę zakryła) i na gotującą się wodę wrzucamy dorsza na 10 min. Wyławiamy i wrzucamy do miseczki, dzielimy widelcem na mniejsze kawałki. Pomidorka myjemy i razem ze skórką kroimy na małe kawałki. Kapustę młodą też myjemy i szatkujemy na małe części. Wszystko mieszamy w miseczce i gotowe :]





smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz