Na blogu znajdziecie mnóstwo przepisów na "sałatkowe obiady", np.:
- TUTAJ znajdziecie przepis na sałatkę warzywną
- TU jest przepis na sałatkę z bobem i makaronem kukurydzianym
- TUTAJ znajdziecie przepis na sałatkę z kaszą pęczak
- TU jest sałatka z batatem i soją
- TUTAJ znajdziecie przepis na sałatkę jarzynową z majonezem z nerkowców
- TU jest przepis na sałatkę z cieciorką i tofu
- TUTAJ jest przepis na sałatkę z ryżem i kotletami sojowymi
- TU pisaliśmy o sałatce z bobem, batatem i papryką
- TUTAJ pisaliśmy o sałatce z kaszą gryczaną
- TU jest przepis na sałatkę z cieciorką i ziemniakami
- TU znajdziecie przepis na sałatkę z kaszą gryczaną i cieciorką
- TU jest przepis na sałatkę z fasolką Mamut
- TU jest przepis na sałatkę z ziemniakami i kukurydzą
- TUTAJ znajdziecie przepis na sałatkę z ziemniakami i brukselką
- TU jest sałatka z makaronem i topinamburem
- TUTAJ mamy przepis na sałatkę z tofu i mango
- TU mamy przepis na sałatkę z czerwoną fasolą i kukurydzą
- TUTAJ mamy przepis na sałatkę z kaszy gryczanej i awokado
Jakiś czas temu, Tata wrócił do domu z dynią Muscat, która zainspirowała Rodziców do wymyślenia nowego pomysłu na sałatkowy obiad :)
Dynia jest kulinarnym symbolem jesieni, stąd też nazwa sałatki - JESIENNA SAŁATKA.
Do jej przygotowania potrzeba (ilości podanych składników w moim przypadku = obiad na kilka dni):
- kawałek dyni Muscat (obrać ze skóry, pokroić w słupki)
- nóżka brokuła (obrać z twardej skórki, pokroić w słupki)
- ćwierć papryki zielonej (wypestkować, pokroić w słupki)
- ćwierć papryki czerwonej (wypestkować, pokroić w słupki)
- ćwierć papryki żółtej (wypestkować, pokroić w słupki)
- 8 łyżek mrożonego groszku zielonego (ugotować [5 min], odcedzić)
- 1 kolba kukurydzy (ziarna odkroić nożem od kolby, ugotować [10 min], odcedzić)
- 1 łyżeczka organicznego octu jabłkowego
- 3 łyżeczki organicznej oliwy z oliwek extra virgin
Wszystkie składniki mieszamy w misce.
Przechowujemy w zamykanym pojemniku w lodówce.
SMACZNEGO
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz