Potrzebujemy:
- 1 szklanka ugotowanej prażonej kaszy gryczanej
- 1 szklanka ugotowanych ziaren kukurydzy (ziarna kukurydzy odkrajamy nożem z kolby i gotujemy w wodzie przez 10 min., odcedzamy)
- 2 wymyte pomidory bez głąbków pokrojone w kostkę
- pół papryki zielonej bez pestek pokrojonej w paski
- pół papryki żółtej bez pestek pokrojonej w paski
- pół papryki czerwonej bez pestek pokrojonej w paski
- pół niedużej kapusty pekińskiej posiekanej drobno
- 2 łyżki octu jabłkowego bio
- 2 łyżki oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
Wszystkie składniki mieszamy dokładnie w misce i gotowe :)
miska sałatki na kilka dni :) |
Sałatkę przechowujemy w lodówce. Na chwilę przed podaniem, porcję sałatki wyjmujemy z lodówki, aby ogrzała się w temperaturze pokojowej. Podajemy w kolejne dni z różnymi dodatkami:
1. z siemieniem lnianym (1 łyżka zmielona w młynku)
2. ze spiruliną (1 łyżeczka)
3. ze spiruliną (1 łyżeczka) i łuskanymi pestkami dyni (1 łyżka zmielona w młynku)
smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz