sobota, 27 września 2014

Klementynkowy mus z migdałami :) czyli obiad na słodko i surowo :)

Mama jest surojadką więc od czasu do czasu przygotowuje mi obiadki na surowo, bo twierdzi, że tak jest zdrowiej :) Ostatnio, na przykład, przygotowała dla mnie pyszny mus z klementynki i moczonych migdałów z dodatkiem miodu naturalnego i otrębów owsianych. PYCHOTA :)

Potrzebujemy:

- 2 garście migdałów bio
- 1 klementynka 
- 1 łyżeczka miodu naturalnego 
- 1 łyżeczka otrębów owsianych 

Migdały wraz ze skórką zalewamy zimną wodą i odstawiamy na 6-8 godzin w temperaturze pokojowej do namoczenia. Następnie, migdały odcedzamy, płuczemy i blendujemy z obraną ze skórki klementynką. Do tak otrzymanego musu dodajemy miód i otręby, mieszamy i gotowe :) 










smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz