sobota, 27 września 2014

Makaron z bananem i pestkami słonecznika

Za makaronem szaleję :) za bananami też :) no i podobnie mam z pestkami słonecznika :) Tak więc, obiad z tych składników baaaaaaardzo szybko trafił z miski do mojego brzuszka :)

Potrzebujemy:

- garść łuskanych pestek słonecznika bio
- banan
- garść makaronu żytniego pełnoziarnistego (np. SYMBIO)

Pestki słonecznika zalewamy zimną wodą i odstawiamy do namoczenia w temperaturze pokojowej na 6-8 godzin, po czym pestki odcedzamy, przepłukujemy i blendujemy z obranym ze skórki bananem. Tak otrzymany mus mieszamy ze świeżo ugotowanym makaronem (oczywiście w wodzie bez dodatku soli). Gotowe :)








smacznego :) 

2 komentarze:

  1. Świetny przepis na inne danie niż kurczak z warzywami :) Ciekawe czy nie zaszkodzi Romce, bo ona raczej bananów nie jadła i nie wiem jak zareaguje.

    OdpowiedzUsuń
  2. Banany na pewno jej nie zaszkodzą :) To samo zdrowie dla czworonożnych dzieciaków :) http://bitepsiak.blogspot.com/2013/12/pomys-na-zdrowa-owocowa-przekaske-dla.html
    Warto spróbować :) Nasz Bite kiedyś bananów nie znosił a teraz za nimi wprost szaleje :)

    OdpowiedzUsuń