piątek, 13 grudnia 2013

Kasza gryczana niepalona z awokado i papryką czyli sałatka na obiad :)

Obiad pierwsza klasa jak dla mnie :) Za kaszą gryczaną szaleję :) Za paprykę dam się pokroić ;] za awokado dam się poćwiartować ;] a oliwę mogę z rąk rodzicom pić łyżkami ;]

Potrzebujemy:

- 2 łyżki kaszy gryczanej niepalonej
- 1 nieduże awokado
- kawałek wymytej papryki czerwonej bez pestek
- 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin

Kaszę wrzucamy na gotującą się wodę, gotujemy 15 min., odcedzamy.
Awokado myjemy, osuszamy, kroimy na pół, wyjmujemy pestkę, połówki awokado obieramy ze skórki i kroimy na małe kawałki.
Paprykę kroimy w paseczki.
Wszystko wrzucamy do miseczki, czyli kaszę, awokado i paprykę, dodajemy oliwę, mieszamy i możemy szamać :)




smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz