Potrzebujemy:
- 1 burak
- 1 jabłko
- 1 łyżka suszonego tymianku
- 4 łyżki z górką mąki orkiszowej chlebowej typ 1100 nadbużańska eko Młyny Wodne
- 2 łyżki zarodków pszennych
Buraczka obieramy i koimy na 4 ćwiartki.
Jabłko myjemy, kroimy na 4 ćwiartki, usuwamy pestki.
Buraka i jabłko rozdrabniamy w rozdrabniaczu lub blendujemy - musimy otrzymać wilgotną masę (zdjęcie poniżej).
Do otrzymanej masy dodajemy tymianek, mąkę, oraz zarodki, dokładnie mieszamy, zakrywamy i wstawiamy do lodówki na noc do przegryzienia się.
Łyżeczką maczaną w zimnej wodzie nakładamy porcje ciasta na suchą rozgrzaną patelnię, suszymy do zeschnięcia się z obu stron.
to otrzymana w rozdrabniaczu masa z buraka i jabłka |
smacznego pogryzania na spacerach :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz