Domowa chałwa to pyszny i zdrowy pomysł na wkład do domowego konga.
1. CHAŁWA SEZAMOWA
Potrzebujemy:
- 5 łyżek sezamu
- 2 łyżeczki miodu (ja dostałem wielokwiatowy)
Ziarenka sezamu prażymy na suchej rozgrzanej patelni. Studzimy, po czym mielimy w młynku, przesypujemy do miseczki, mieszamy z miodem i tym sposobem otrzymujemy domową chałwę sezamową.
2. CHAŁWA SŁONECZNIKOWA
Potrzebujemy:
- 4 łyżki pestek łuskanego słonecznika
- 2 łyżeczki miodu
Podobnie jak w przypadku chałwy sezamowej, ziarenka słonecznika prażymy na suchej rozgrzanej patelni. Studzimy, po czym mielimy w młynku, przesypujemy do miseczki, mieszamy z miodem i tym sposobem otrzymujemy domową chałwę słonecznikową.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz