Potrzebujemy:
- 3 łyżki siemienia lnianego
- 3 łyżki łuskanych pestek słonecznika
- 3 łyżki łuskanych pestek dyni
- 2 łyżki pełnoziarnistych płatków orkiszowych
- 2 łyżki otrębów owsianych
- 2 łyżki otrębów orkiszowych
- 2 łyżki otrębów pszennych
- 2 łyżki otrębów żytnich
- 5 łyżek płatków owsianych górskich
Siemię lniane, pestki dyni i słonecznika mielimy w młynku na mączkę.
Zmielone ziarenka mieszamy z płatkami i otrębami, wszystko zalewamy wodą - 0,5 litra gorącej przegotowanej wody, dokładnie mieszamy i odstawiamy na 10 min.
Łyżeczką maczaną w zimnej wodzie nabieramy porcje ciasta i kładziemy na suchą rozgrzaną patelnię. Suszymy z obu stron do zarumienienia.
smacznego na spacerach :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz