Potrzebujemy:
- 1 szklanka pokrojonej w kostkę cukinii (wymytej wcześniej, skórkę zostawiamy, nie obieramy)
- pół szklanki pokrojonej na mniejsze kawałki fasolki Mamut (wcześniej wymytej)
- pół łyżeczki tymianku suszonego
- pół łyżeczki bazylii suszonej
- 1 łyżka siemienia lnianego
- 1 łyżka zarodków pszennych
Pokrojoną cukinię, fasolkę oraz tymianek i bazylię zalewamy wodą (1,5 szklanki), gotujemy 15 min., blendujemy, przelewamy do miseczki, dodajemy zarodki, mieszamy.
Siemię lniane prażymy na suchej rozgrzanej patelni i dodajemy do przygotowanej zupki, mieszamy, czekamy aż zupka przestygnie i możemy jeść :)
pokrojona cukinia i fasolka Mamut w garnuszku czekają na ziółka i wodę :) |
A tu gotowa zupka :)
smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz