piątek, 13 grudnia 2013

:) Samce w kuchni czyli Tata gotuje dla mnie :) Dorsz w towarzystwie surówki z kapusty kiszonej i papryki

W domu znowu pojawiło się ogromne wiaderko kapusty kwaszonej :) Tata postanowił zrobić do obiadku dla siebie i Mamy surówkę z kapusty i oczywiście jak zawsze zostawił trochę kapustki dla synka :) część pochrupałem ot tak prosto z ręki Taty :) a część kapustki wylądowała w moim obiadku.

O wspaniałych właściwościach kapusty kwaszonej dla nas czworonogów pisaliśmy już przy okazji obiadku z ziemniaczkiem z surówką z kapusty kwaszonej

Tym razem surówkę z kapusty zjadłem z rybką. Obiad pochłonąłem w kilka sekund dosłownie :)

Potrzebujemy:

- dorsz bałtycki filet mrożony
- 1 łyżeczka kuminu rzymskiego (może być zwykły kminek)
- garść kapusty kwaszonej z marchewką (my zawsze kupujemy kapustę firmy DOMINIK ze względu na skład, smak i kolor)
- kawałek umytej pozbawionej pestek papryki zielonej
- 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin

Rybkę wrzucamy na gotującą się wodę z kuminem rzymskim. Gotujemy 10 min., odcedzamy i kroimy rybkę w kostkę.
Teraz surówka: paprykę kroimy w paseczki, wrzucamy do miseczki, dodajemy kapustę kwaszoną i oliwę z oliwek, mieszamy.
Do gotowej surówki dodajemy rybkę, mieszamy i gotowe :)






smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz