Makarony uwielbiam, za papryką szaleję, podobnie jak i za pomidorkami koktajlowymi.
Ugotowany makaron (muszelki, kokardki, rurki, świderki itp.) wcinam czasem jako przekąskę :)
Paprykę (wszystkie kolory) też wcinam jako przekąskę albo w formie mrożonej jako gryzaki, albo w formie surowej.
Zresztą tak samo jest z pomidorkami koktajlowymi, które po wstępnej zabawie, czyli turlaniu i popychaniu nosem po całym pokoju pochłaniam w całości :)
Tym razem, wszystkie te dobroci dostałem w formie sałatki na obiad :)
Potrzebujemy:
- kawałek wymytej papryki żółtej
- kilka wymytych pomidorków koktajlowych
- garść świeżej posiekanej natki pietruszki
- makaron żytni razowy Bartolini (kilka muszel)
- 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin
Paprykę kroimy w paseczki, a pomidorki na 4 ćwiartki i wrzucamy do miseczki, dodajemy natkę i mieszamy.
Makaron wrzucamy na gotującą się wodę, gotujemy 5 min., odcedzamy, wrzucamy do miseczki z wcześniej przygotowanymi warzywkami, dodajemy oliwę, mieszamy i gotowe :)
smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz