niedziela, 24 kwietnia 2016

SAŁATKA MAKARONOWA czyli pomysł na szybki i zdrowy obiad

Uwielbiam makaronowe sałatki. Jem je bardzo często, ponieważ są nie tylko pyszne i zdrowe, lecz także szybkie w przygotowaniu, więc nie muszę długo czekać na to, aż Rodzice zaserwują mi obiadek ;)

Pisałem wam już o wielu sałatkach z makaronem, na przykład:

TUTAJ o sałatce z makaronem kukurydzianym w roli głównej

- a TU o sałatce z makaronem żytnim razowym w roli głównej, podobnie jak i TU


Przyszedł czas na kolejną sałatkową wariację z makaronem żytnim, razowym w roli głównej :)


Do przygotowania makaronowej sałatki, Rodzice wykorzystali (ilość podanych składników = 1 porcja obiadowa):

- pół organicznej marchewki (obranej ze skórki i startej na tarce)

- 1 niewielką bulwę organicznego topinambura (obraną ze skórki i startą na tarce)

- kilka organicznych pomidorków koktajlowych (wymytych i pokrojonych w mniejsze kawałki)

- kawałek organicznej papryki czerwonej spiczastej Palermo (wymytej, wypestkowanej, pokrojonej w mniejsze kawałki)

- kilka łyżek mrożonego groszku zielonego (groszek trzeba zalać gorącą przegotowaną wodą, odstawić na chwilę i odcedzić)

- kilka łyżeczek  organicznej kukurydzy konserwowej Bonduelle

- garstka organicznego makaronu razowego, żytniego rurki SYMBIO (ugotowanego al dente)

- garść natki pietruszki (posiekanej)

- 1 łyżeczka organicznej oliwy z oliwek extra virgin


Wszystkie składniki wrzucamy do miseczki, dokładnie mieszamy i posypujemy garstką orzechów nerkowca zmielonych w młynku. Gotowe :)







SMACZNEGO 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz