sobota, 9 listopada 2013

:) Samce w kuchni czyli Tata gotuje dla mnie :) Czarniak opiekany w buraczkowej pierzynce

W zeszły weekend niestety tylko w jeden dzień mogliśmy z Tatą porządzić w kuchni ;] No cóż... nie zawsze jest czas na to żeby pichcić z Tatą w kuchni ;]

Oto co Tata przyrządził dla mnie na obiadek,

potrzebujemy:

- czarniak filet
- pół buraka
- suszony majeranek otarty (ilość wg. uznania)
- olej rzepakowy

Rybkę rozmrażamy przez noc w lodówce. Buraczka obieramy i trzemy na tarce (drobne oczka). Bierzemy spory kawałek folii aluminiowej, na stronie błyszczącej (nie matowej) rozsmarowujemy troszkę oleju, kładziemy połowę startego buraczka, na to kładziemy rybkę, a na rybkę resztę startego buraczka, wszystko posypujemy majerankiem i polewamy odrobiną oleju, zamykamy paczuszkę z folii i kładziemy ją na suchą rozgrzaną patelnię. Opiekamy z obu stron (7 min. z każdej strony). Zdejmujemy paczuszkę z patelni, otwieramy, widelcem rozdrabniamy rybkę (patrzymy czy nie ma żadnych ości) i zawartość paczuszki przesypujemy do miseczki. Gotowe :)


tu mamy rybkę w pierzynce z buraczków przed opiekaniem 

to nasza paczuszka z dobrociami w środku przed opiekaniem 
 A to gotowy obiadek :)




smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz