sobota, 16 listopada 2013

Kasza jaglana z brukselką

Rozgrzewający pyszny zdrowy obiad, który pochłonąłem w kilka sekund po powrocie ze spacerku z mamą, na którym obydwoje nieźle przemarzliśmy.

Potrzebujemy:

- 3 łyżki kaszy jaglanej
- 2 brukselki
- garść posiekanej świeżej natki pietruszki
- 1 łyżka oleju rzepakowego

W garnuszku gotujemy 1,5 szklanki wody, wrzucamy kaszę, timer ustawiamy na 15 min. Brukselki myjemy, obieramy z wierzchnich liści, kroimy w małe kawałeczki i razem z natką pietruszki dodajemy do gotującej się kaszy na 5 min. przed końcem gotowania. Zawartość garnuszka przesypujemy do miseczki (kasza powinna w trakcie gotowania wypić całą wodę), mieszamy z olejem i gotowe :)





smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz