sobota, 23 listopada 2013

Kasza gryczana niepalona z kalarepą i groszkiem zielonym

Szybki jednogarnkowy obiadek z kaszą gryczaną niepaloną - moją ulubioną kaszą :)

Potrzebujemy:

- garść mrożonego groszku zielonego
- garść posiekanej świeżej natki pietruszki
- pół kalarepy (obranej ze skórki, pokrojonej w kostkę)
- 2 łyżki kaszy gryczanej niepalonej
- 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin

Kaszę wrzucamy do szklanki gotującej się wody, timer nastawiamy na 15 min. Na 10 min. przed końcem gotowania dodajemy groszek, a na 5 min. przed końcem gotowania - kalarepę i natkę. Po 15 min. gotowania kasza powinna wypić całą wodę. Zawartość garnuszka przesypujemy do miseczki, mieszamy z oliwą i gotowe :)





smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz