sobota, 12 kwietnia 2014

Kasza gryczana z awokado i kolendrą czyli obiad w 15 minut

Szybki i zdrowy obiadek z kaszą gryczaną i awokado w roli głównej :)

Potrzebujemy:

- kilka łyżek świeżo ugotowanej kaszy gryczanej
- pół obranego ze skórki i wypestkowanego awokado (pokroić w kostkę)
- kilka listków świeżej kolendry (wymyć, osuszyć)
- 1 łyżka oleju rzepakowego

Wszystko mieszamy w miseczce i jemy :)






smacznego :)

2 komentarze:

  1. Rodzaj Awokado, czyli z łaciny Persea zawiera w swoich owocach, pestkach persin, który jest niezwykle toksyczny dla zwierząt. Zastanów się zanim podajesz coś, co może psu zaszkodzić.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. najpierw radzilibyśmy przeczytać całego bloga
      szczegółowe informacje o awokado:
      http://bitepsiak.blogspot.com/2013/11/obiad-w-5-minut-czyli-makaron-z-awokado.html
      http://bitepsiak.blogspot.com/2014/07/obiad-na-upalny-dzien-mus-bananowo.html
      Pozdrawiamy

      Usuń