sobota, 19 kwietnia 2014

Ciasteczka ananasowo - bananowe bezglutenowe

Ciastka ze świeżego ananasa i bananów :) PYCHOTA :)

Potrzebujemy:

- pół dużego ananasa obranego ze skóry i bez twardego środka (ananas kroimy wzdłuż na cztery części, wycinamy twardy środek, obieramy ze skóry, dwie ćwiartki wykorzystujemy do ciastek, a dwie pozostałe oddajemy, na przykład, Tacie;])
- 2 banany
- 3 szklanki mąki kukurydzianej

Ananasa kroimy na mniejsze kawałki. Banany obieramy ze skórki i dzielimy też na mniejsze kawałki. Ananasa i banana blendujemy, dodajemy mąkę kukurydzianą, dokładnie mieszamy.
Łyżeczką maczaną w zimnej wodzie nabieramy porcje ciasta i kładziemy na suchą rozgrzaną patelnię, suszymy z obu stron do zarumienienia.













smacznego na spacerach :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz