Potrzebujemy:
- 5 dużych pomidorów
- 2 łyżeczki suszonej bazylii
- kawałek tofu naturalnego SOLIDA FOOD
Pomidory myjemy (usuwamy zielone głąbki) i kroimy w mniejsze kawałeczki. Do garnuszka wrzucamy pokrojone pomidory oraz bazylię, zalewamy 1 kubkiem wody (kubek taki jak w tym przepisie), zagotowujemy i gotujemy na bardzo małym ogniu 30 min. Odstawiamy do wystygnięcia, po czym blendujemy. Do zblendowanego sosu dodajemy tofu pokrojone w kosteczkę. Wszystko jeszcze raz zagotowujemy i gotujemy na małym ogniu 10 min.
to świeżo ugotowany sos ze świeżych pomidorów z bazylią i tofu :) |
Wystudzony sos przechowujemy w lodówce. Porcje przed podaniem podgrzewamy i podajemy z różnymi dodatkami.
1. W pierwszy dzień, sosik zjadłem z garścią świeżo ugotowanego makaronu żytniego razowego z dodatkiem siemienia lnianego (1 łyżka zmielona w młynku) i sezamu (1 łyżka zmielona w młynku).
SMACZNEGO :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz