sobota, 26 października 2013

Kasza pęczak z dynią i majerankiem

Potrzebujemy:

- 2 łyżki kaszy pęczak
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- 1 kubek obranej i pokrojonej w małe kawałeczki dyni
- 1 łyżeczka majeranku suszonego otartego

Kaszę wrzucamy na gotującą się wodę, gotujemy 25 min., odcedzamy i mieszamy z łyżką oleju rzepakowego.
Pokrojoną dynię zalewamy wodą (pół kubka), gotujemy na małym ogniu 10 min., pozostałą wodę z gotowania dyni wraz z ugotowanymi kawałkami dyni blendujemy lub gnieciemy tłuczkiem do ziemniaków, tak powstały sosik mieszamy z kaszą i gotowe :)

to mój kubek z kawałkami dyni, które zaraz wylądują w garnuszku do gotowania :)

A to już gotowy obiadek :)




smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz