sobota, 19 października 2013

Ciasteczka pomidorowo-gryczane z bazylią


Sok pomidorowy uwielbiam, ci z Was którzy czytają mojego bloga pewnie już o tym wiedzą ;] Z soku pomidorowego robiliśmy już kiedyś zupę, dodawaliśmy też go kiedyś do rybnego obiadku
Tym razem sok pomidorowy mama postanowiła wykorzystać do przygotowania ciasteczek dla mnie :) 

Potrzebujemy:

- 1 szklanka soku pomidorowego bez cukru (taka niepłena szklanka)
- 1 płaska łyżeczka suszonej bazylii
- 4 łyżki kaszy gryczanej prażonej 
- 12 łyżek kaszki mannej 

Sok mieszamy  z bazylią i odstawiamy do przegryzienia się na czas gotowania kaszy. Kaszę wrzucamy na gotującą się wodę, gotujemy 15 min., odcedzamy i mieszamy z sokiem z bazylią. Dodajemy kaszkę manną, mieszamy i odstawiamy na 1 godzinę. Po tym czasie, masę mieszamy i łyżeczką kładziemy porcje ciasta na suchą rozgrzaną patelnię. Suszymy z obu stron do zarumienienia. 





smacznego na spacerach :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz