sobota, 26 października 2013

Kasza kuskus z zapiekanymi warzywami

Potrzebujemy:

- kawałek dyni (obranej ze skórki)
- kilka różyczek brokuła (wymytych)
- marchew (obrana ze skórki)
- olej rzepakowy
- kminek cały
- 2 łyżki kaszy kuskus

Dynię kroimy w mniejsze kawałeczki, a marchew w plasterki. Duży kawałek folii aluminiowej (od strony tej błyszczącej) smarujemy olejem i rozkładamy warzywa (najpierw marchew, potem brokuł, a na koniec dynia) i posypujemy kminkiem (ilość wg. uznania). Zamykamy paczuszkę z folii i kładziemy na suchą rozgrzaną patelnię. Opiekamy 15 min.
W tym czasie przygotowujemy kaszę kuskus - zalewamy wrzątkiem (1 centymetr nad powierzchnię kaszy, przykrywamy, po 5 min. rozbijamy widelcem.
Upieczone warzywa mieszamy w miseczce z kaszą i gotowe :)


tutaj mamy rozłożone warzywka posypane kminkiem przed zamknięciem paczuszki z folii

tu zamknięta paczuszka z folii


tutaj warzywka się już pieką na patelni 

A tu gotowe pyszności :)





smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz