Ciasteczka kojące brzuszek :) nie dość że ze śliwkami, to jeszcze z tymiankiem i siemieniem lnianym :) Pyszne i zdrowe :)
Potrzebujemy:
- 4 duże śliwki
- 2 łyżki siemienia lnianego
- 1 łyżeczka tymianku otartego suszonego
- mąka orkiszowa chlebowa typ 1100 nadbużańska ekologiczna MŁYNY WODNE (5 łyżek)
- 1 łyżeczka oleju rzepakowego
Śliwki wymyć, wypestkować i zblendować. Siemię lniane zmielić w młynku, dodać do zblendowanych śliwek, wymieszać. Następnie dodajemy mąkę orkiszową, mieszamy i odstawiamy ciasto na 15 min. Dodajemy do ciasta olej rzepakowy, mieszamy i łyżeczką maczaną w zimnej wodzie nakładamy porcje ciasta ciasta na suchą rozgrzaną patelnię. Suszymy z obu stron (przekładamy na drugą stronę gdy brzegi zewnętrznej strony zeschną się).
smacznego na spacerkach :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz