Rodzice szamali bigos, a ja cieciorkę z kapustą :)
Potrzebujemy:
- 2 garście cieciorki
- kawałek czerwonej kapusty
- 1 płaska łyżeczka bazylii suszonej, 1 łyżeczka czarnuszki (lub kminku)
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- garść posiekanego świeżego koperku
Cieciorkę moczymy przez noc w wodzie, odcedzamy i gotujemy 50 min w świeżej wodzie i odcedzamy. Kapustę myjemy i drobno szatkujemy, wrzucamy do garnuszka, dodajemy ugotowaną cieciorkę, bazylię, czarnuszkę i zalewamy wodą. Gotujemy 20 min., odcedzamy, przesypujemy do miseczki, mieszamy z olejem i garścią koperku. Gotowe :)
poszatkowana kapusta przed wrzuceniem do garnuszka |
A tu już gotowy obiadek:)
smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz