niedziela, 20 stycznia 2013

Tuńczykowe wariacje cd.

Jak już wiecie jestem psiakiem o małej masie ;] Z Tatą stając w szrankach mam małe szanse ;] ale nie o tym, po prostu jak zawsze puszka tuńczyka dla mnie to dwa obiadki, więc dzisiejszy obiad to ciąg dalszy maminych wariacji na temat tuńczyka.

Potrzebujemy:
- sok pomidorowy bez cukru
- tuńczyk w sosie własnym (bez śmieciowych składników)
- makaron z mąki durum
- mrożony groszek i fasolka szparagowa [gotujemy razem przez 10 minut]
- płatki owsiane górskie

Płatki owsiane zalewamy sokiem (tak aby sok przykrył płatki) i moczymy przez ok. godzinę. Tuńczyka odcedzamy i dodajemy do namoczonych w soku płatków. Ugotowany makaron wraz z groszkiem i fasolką też dodajemy do namoczonych w soku płatków. Wszystko mieszamy i podajemy :)

Efekt:




smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz