niedziela, 20 stycznia 2013

Makaronowa sałatka z tuńczykiem i cieciorką

Ponieważ cieciorka to bardzo dobre źródło białka (nie tylko mięsko jest jego źródłem), Rodzice często wykorzystują ten rodzaj groszku w czasie gotowania. Cieciorkowe kuleczki bardzo lubię - i w ciasteczkach (o tym kiedy indziej) i w obiadku.

Potrzebujemy:

- cieciorka
- kminek i koperek
- tuńczyk w kawałkach w sosie własnym (bez śmieciowych składników)
- makaron z mąki durum

Cieciorkę jak zwykle moczymy przez noc w zimnej wodzie, a później odcedzamy, zalewamy świeżą wodą, gotujemy ok. 30 minut z koperkiem i kminkiem i odcedzamy. Makaron gotujemy al dente zgodnie z czasem podanym na opakowaniu. Tuńczyka odcedzamy z zalewy. Wszystko mieszamy w miseczce i podajemy synkowi :)

Efekt:



smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz