niedziela, 27 stycznia 2013

Jajecznica na wodzie z warzywami

Ogólnie to lubię jajka, ale czasem coś mi odbija i przestaję je jeść, a wiecie taka psia fanaberia :)
Jednak jajecznicą nie pogardzę nigdy :p

Aby było zdrowo i bez zbędnego tłuszczu jajecznicę można przygotować na wodzie :)

Potrzebujemy:

- jajko "0"
- 2 łyżki wody  mineralnej niegazowanej
- majeranek suszony
- ugotowana cieciorka (jak zwykle moczymy przez noc w zimnej wodzie, odcedzamy, zalewamy świeżą wodą zimną i gotujemy 30 minut, odcedzamy)
- papryka czerwona (pokrojona w niewielką kostkę)
- łuskane pestki słonecznika najlepiej organiczne

Na patelni rozgrzewamy wodę (tak aby zaczęła wrzeć), dodajemy resztę składników na patelnię i mieszamy (jak zwykłą jajecznicę). Kiedy jajko się zetnie jajecznica jest  gotowa :)

Efekt:



Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz