sobota, 5 stycznia 2013

Ziołowo-serowe wariacje czyli mozzarella z kminkiem i czarnuszką w towarzystwie cieciorki i fasolki szparagowej

Zioła - bogactwo natury, wielu rodziców zapomina ze ich kudłate dzieci oprócz standardowych dań (kasza, mięso, marchew) może mieć urozmaiconą dietę pysznymi i zdrowymi ziołami. No ale kudłate dzieci jak to dzieci aby zjeść zdrowo muszą zjeść ciekawie inaczej będą grymasić ;p

Potrzebujemy:

- ser mozzarella
- suche ziarna cieciorki
- fasolka szparagowa (mrożona)
- kminek
- czarnuszka

Cieciorkę moczymy całą noc w wodzie, odcedzamy, zalewamy świeżą wodą i gotujemy ok. 30 min., po czym do gotującej się cieciorki dodajemy fasolkę, kminek i czarnuszkę :) i gotujemy jeszcze około 5-10 minut i odcedzamy. Mozzarelle kroimy na mniejsze kawałki, mieszamy wszystko w misce i podajemy :)

Efekt:



Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz