niedziela, 13 stycznia 2013

Cheddar i gouda w sałacie

I znów niedziela, Tata walczy z internetem i siecią, Mama walczy z obiadem dla Synka :) a Synek serek lubi, oj lubi... Po piątkowym polowaniu w sklepach, Tata wrócił do domu z całą masa serów, moje piękne oczka poszły w ruch i decyzja zapadła - Synek ma obiadek z cheddarem i goudą :)

Potrzebujemy:

- SER (cheddar i gouda) [wybieramy sery z dobrym bezśmieciowym składem]
- sałata (endywia, escarola, cykoria, ruccola)
- papryka żółta
- kukurydza (konserwowa bez cukru)
- makaron (100% durum)
- zarodki pszenne

Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu, serki siekamy w mniejsze kawałki, paprykę kroimy w kosteczkę, kukurydze odsączamy, sałatę rwiemy na mniejsze kawałki. Wszystko mieszamy i posypujemy zarodkami.

Efekt:



Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz