Zazwyczaj jadłem rybki gotowane, ale teraz dostałem coś innego :)
Potrzebujemy:
- filet z dorsza mrożony
- suszone zioła: majeranek, koperek, oregano, czosnek niedźwiedzi
- fasolka szparagowa (zielona, mrożona)
- makaron (100% durum)
Rybę rozmrażamy (przez noc w lodówce), dokładnie osuszamy, nacieramy przyprawami. Rozkładamy folię aluminiową, nacieramy folię łyżeczką oleju, zawijamy rybę (błyszczącą stroną do ryby) w folię i kładziemy na suchą rozgrzaną patelnię, opiekamy po 4/5 minut z każdej strony. Fasolkę gotujemy 10 minut; makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Rybę wykładamy z folii, przekładamy do miseczki, dodajemy resztę składników, mieszamy i gotowe.
Efekt:
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz