sobota, 1 lutego 2014

Smalczyk z białej fasoli z majerankiem i kuminem - pomysł na masę do konga

Rodzice ostatnio często przygotowują dla mnie różne pysznościowe masy do kongów :) Nie chcą żebym się nudził gdy zostaję sam w domu ;] Ale prawda jest taka, że nie chcą abym znęcał się na meblach i ścianach gdy zostawiają mnie czasem samego ;]

W zeszłym tygodniu z domowych kongów wylizywałem pyszny smalczyk fasolowy :)

Potrzebujemy:

- pół szklanki fasoli białej Piękny Jaś Tyczny
- 1 łyżeczka majeranku suszonego
- pół łyżeczki kuminu rzymskiego (można zastąpić zwykłym kminkiem)
- 2 łyżki oleju rzepakowego

Fasolę moczymy przez noc w wodzie, po czym odcedzamy, zalewamy świeżą wodą, gotujemy 60 min., odcedzamy i blendujemy z majerankiem, kuminem i olejem. I gotowe :)


a tu gotowy pysznościowy smalczyk fasolowy przygotowany przez Mamę dla Bite'a :)





smacznego wylizywania kongów :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz