sobota, 31 sierpnia 2013

Morszczuk argentyński duszony z jabłkiem, majerankiem i prażonymi pestkami słonecznika

Szybki pyszny obiad jednopatelniowy z rybką w roli głównej.

Potrzebujemy:

- morszczuk argentyński filet mrożony
- 1 jabłko
- 1 łyżeczka majeranku
- 2 łyżki pestek słonecznika
- 4 łyżki wody zimnej

Rybkę rozmrażamy przez noc w lodówce i kroimy na mniejsze kawałki. Jabłuszko myjemy, obieramy ze skórki (skórki zostawiamy do suszenia), kroimy w cienkie plasterki. Rozgrzewamy patelnię, wrzucamy pestki słonecznika i prażymy, kiedy się uprażą dodajemy na patelnię pokrojone jabłko i 4 łyżki wody, dusimy mieszając ok. 3 min. tak żeby jabłko zmiękło, po czym dodajemy pokrojoną rybę i majeranek i dusimy 10 min., często mieszając. Gotowe :)






smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz