sobota, 3 sierpnia 2013

Ciasteczka ryżowe z bananem

Kolejna wersja ciasteczek z bananem w roli głównej tym razem w towarzystwie brązowego ryżu :)

Potrzebujemy:

- pół szklanki ryżu brązowego
- 3 szklanki wody
- 1 banan
- 7 łyżek kaszy mannej

3 szklanki wody zagotowujemy w garnuszku, wrzucamy ryż i na małym ogniu gotujemy przez 30 min. Woda powinna zostać wchłonięta przez ryż, więc można trochę dłużej gotować - chodzi o to, aby ryż wchłonął całą wodę. Banana obrać ze skórki i porwać na kawałki, dodać do ugotowanego ryżu i zblendować, dodać 4 łyżki kaszy mannej, wymieszać i odstawić do wystudzenia. Kiedy masa będzie już zimna, dodać jeszcze 3 łyżki kaszy mannej, wymieszać i łyżeczką kłaść porcje ciasta na suchą rozgrzaną patelnię. Suszyć z obu stron do zarumienienia.





smacznego na spacerach :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz