Potrzebujemy:
- 1 łodyga selera naciowego
- pół jabłka
- 1 łyżka pestek słonecznika
- 10 łyżek płatków owsianych
- 1 łyżka mąki kukurydzianej
3 łyżki płatków owsianych zalewamy wrzątkiem (ok. 2 cm nad powierzchnię płatków), odstawiamy na 5 min. i razem z wodą pozostałą z moczenia przesypujemy namoczone płatki do blendera. Dodajemy łodygę selera wymytą i połamaną na mniejsze części, jabłko wymyte i wypestkowane oraz pokrojone na mniejsze kawałki, oraz pestki słonecznika. Wszystko blendujemy dokładnie, przelewamy do miski, czekamy z 15 min., aż przestygnie, dodajemy 7 łyżek płatków owsianych, mieszamy i odstawiamy na 15 min. Po tym czasie, dodajemy łyżkę mąki kukurydzianej, mieszamy i łyżeczką maczaną w zimnej wodzie nakładamy porcje ciasta na suchą rozgrzaną patelnię. Suszymy z obu stron do zarumienienia.
smacznego na spacerkach :)
a to mój kuzyn - królik Kicek :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz