sobota, 10 sierpnia 2013

Kasza gryczana niepalona z kukurydzą

Sezon na kolby kukurydzy w pełni. U nas w domku wszyscy lubimy obgryzać kolby kukurydziane więc wykorzystujemy sezon na świeże kolby jak możemy :)  Po jajku z kukurydzą, pora na kaszę gryczaną z kukurydzą :)

Potrzebujemy:

- kasza gryczana niepalona (2 łyżki)
- pół kolby kukurydzy 
- olej rzepakowy 1 łyżka

W garnuszku zagotowujemy wodę, wrzucamy kaszę i nastawiamy timer na 15 min. Kolbę myjemy, nożem odkrajamy ziarenka kukurydzy i na 10 min. przed końcem gotowania kaszy wrzucamy ziarenka kukurydzy do gotującej się kaszy. Wszystko odcedzamy, przesypujemy do miseczki, dodajemy olej, mieszamy i gotowe :) 






smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz