Potrzebujemy:
- pół kalarepy
- pół marchewki
- 2 łyżki kaszy jaglanej
- garść posiekanego koperku
- 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin
Kaszę wrzucamy na 1 szklankę gotującej się wody, gotujemy 10 min. na małym ogniu i przesypujemy do miseczki. Warzywa obieramy i kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do garnuszka zalewamy szklanką wody i gotujemy 10 min. od czasu zagotowania, pod koniec gotowania dodajemy koperek. Zawartość garnuszka blendujemy, otrzymany krem gotujemy jeszcze przez 2 minutki, przelewamy do kaszy w miseczce, dodajemy łyżkę oliwy z oliwek extra virgin, mieszamy, czekamy aż przestygnie i gotowe :) można szamać :)
to kasza jaglana ugotowana czekająca na zupkę krem :)
smacznego rozgrzewania się :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz