Potrzebujemy:
- morszczuk argentyński filet mrożony
- garść posiekanego koperku
- kilka różyczek brokuła
- olej rzepakowy
Rybkę rozmrażamy przez noc w lodówce, osuszamy ręcznikiem papierowym, kładziemy na folii aluminiowej wysmarowanej olejem rzepakowym, rybkę posypujemy posiekanym koperkiem, zamykamy paczuszkę z folii i kładziemy na suchą rozgrzaną patelnię, opiekamy z obu stron (5 min. z każdej strony). Wyjmujemy rybkę w koperku z folii do miseczki i dzielimy rybkę na mniejsze kawałki. Różyczki brokuła myjemy i drobno siekamy nożem, wsypujemy do miseczki z rybką, mieszamy i gotowe :)
to rybka posypana koperkiem przed zamknięciem paczuszki z folii:
to paczuszka z rybką w koperku:
a to gotowy obiadek:
smacznego :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz