sobota, 3 sierpnia 2013

Obiad na słodko - Soczewica czerwona z melonem Cantaloupe

Jeśli chodzi o melony, ponieważ mama je bardzo lubi, tata zresztą też, sporo ich jem, jako że często są u nas w domku. Lubię arbuzy (zwłaszcza czerwone), lubię melony miodowe, melonem Cantaloupe też nie pogardzę ;] Z wszystkich melonowatych jakie próbowałem, nie przepadam za melonami zielonymi. Kiedy będziecie chcieli poczęstować swoje czworonożnego dzieciaka melonem - pamiętajcie tylko o obraniu skórki i usunięciu pestek.

Melony oprócz tego, że są pyszną pogryzką, można wykorzystać do obiadku.

Oto nasza propozycja z melonem Cantaloupe, który tak na marginesie jest źródłem błonnika, witaminy C, potasu oraz antyoksydantów (http://moderndogmagazine.com/articles/summer-fruits-feed-your-dog/29927).

Potrzebujemy:

- 2 łyżki soczewicy czerwonej
- plaster melona Cantaloupe

Soczewicę wrzucamy na gotującą się wodę, gotujemy 15 min. co jakiś czas mieszamy, odcedzamy i przesypujemy do miseczki. Melona obieramy ze skórki i usuwamy pestki, kroimy w mniejsze kawałeczki, dodajemy do soczewicy, mieszamy i gotowe :)





smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz