sobota, 31 sierpnia 2013

Obiad jednopatelniowy - Tofu z patelni w domowym sosie pomidorowo - brokułowym

Uwielbiam tofu, szaleję za tofu :) Tofu na obiad, tofu na pogryzkę - mogę je jeść o każdej porze każdego dnia :)

W tym tygodniu nie tylko zajadałem się kawałkami tofu wyjadanymi z domowego konga, kiedy zostawałem sam w domku, delektowałem się też tofu w jednym z obiadków w tym tygodniu :)

Potrzebujemy:

- 1 duży pomidor
- kilka różyczek brokuła
- kawałek tofu naturalnego SOLIDA FOOD
- garść posiekanej natki pietruszki

Pomidor myjemy i kroimy w kostkę. Różyczki brokuła też myjemy i drobno siekamy nożem. Na suchą rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojonego pomidora i posiekane różyczki brokuła, i "smażymy" mieszając co jakiś czas, kiedy pomidor zacznie mięknąć i rozpadać się dodajemy natkę i tofu pokrojone w kosteczkę, chwilkę jeszcze "smażymy" (a bardziej dusimy w soku puszczonym z pomidora) mieszając co jakiś czas. Zawartość patelni przesypujemy do miseczki i gotowe :)




smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz