sobota, 10 sierpnia 2013

Obiad "jednopatelniowy" czyli Tofu wędzone z pomidorkiem i zielonymi warzywkami

Mimo, że na zewnątrz upał szaleje, czasem na obiad ma się ochotę na coś ciepłego. Żeby za długo nie męczyć się przy gorących ;] garach, mama wymyśliła dla mnie szybkie danie z patelni :) z serem tofu w roli głównej :)

Potrzebujemy:

- 1 pomidor
- pół cukinii
- kilka nóżek brokuła
- tofu wędzone SOLIDA FOOD (gruby plaster)

Warzywka myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, a tofu kroimy w kostkę. Wszystko wrzucamy na rozgrzaną suchą patelnię i "smażymy" a raczej dusimy mieszając do czasu gdy pomidor rozpuści się. Zawartość patelni przesypujemy wtedy do miseczki, studzimy i gotowe :) możemy zajadać :)






smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz