sobota, 24 sierpnia 2013

Kaszka kukurydziana na wytrawnie z pomidorkami koktajlowymi i czerwoną papryką

Kaszka kukurydziana jak wszystkie kasze to samo zdrowi. Kaszka kukurydziana to przede wszystkim źródło witamin z grupy B, aminokwasów oraz błonnika (http://dogcare.dailypuppy.com/can-dogs-eat-hominy-4647.html).
Kaszka kukurydziana jest smaczna zarówno w wersji na słodko, jak i na wytrawnie.

Oto jeden z moich ostatnich obiadków z kaszką kukurydzianą w wersji na wytrawnie.

Potrzebujemy:

- pół szklanki kaszki kukurydzianej
- szklanka wody
- kilka pomidorków koktajlowych
- kawałek czerwonej papryki
- 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin

Kaszkę wrzucamy na szklankę gotującej się wody i gotujemy 2 min. na małym ogniu ciągle mieszając. Ugotowaną kaszkę przelewamy do miseczki, dodajemy kilka wymytych pokrojonych na małe kawałeczki pomidorków oraz kawałek pokrojonej w kostkę papryki. Mieszamy, dodajemy oliwę, znowu mieszamy i gotowe :)




smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz