sobota, 24 sierpnia 2013

Szybki obiad jednogarnkowy - Morszczuk argentyński z kukurydzą

Dni coraz krótsze, wakacje się kończą, upały już za nami, coraz chłodniej się robi na zewnątrz, niestety :( Coraz częściej ma się też ochotę na coś ciepłego do jedzonka :)

W jeden z deszczowych i chłodniejszych dni rodzice przygotowali dla mnie taki oto szybki, jednogarnkowy obiadek na ciepło z rybką i kukurydzą.

Potrzebujemy:

- morszczuk argentyński filet mrożony
- pół kolby kukurydzy
- 1 łyżka oleju rzepakowego

Morszczuka rozmrażamy przez noc w lodówce. Kolbę myjemy i nożem odkarajamy z niej ziarenka kukurydzy. W garnuszku zagotowujemy wodę, wrzucamy rybkę i kukurydzę, gotujemy 10 minut, odcedzamy, przesypujemy do miseczki, dodajemy olej. Rybkę  w miseczce łyżką dzielimy na mniejsze kawałki, mieszamy dokładnie z ziarenkami kukurydzy i olejem. Gotowe :)





smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz