piątek, 16 sierpnia 2013

Brązowy ryż z papryką czerwoną

Brązowy ryż to źródło białka, niezbędnych aminokwasów, błonnika, oraz węglowodanów złożonych. To także bogactwo witamin z grupy B, oraz wapnia, żelaza i magnezu.
Tak więc obiadek z ryżem w roli głównej to samo zdrowie :) co akurat teraz jest dla mnie bardzo ważne -
jeśli śledzicie naszego bloga, wiecie, że w tym tygodniu nabieram sił po operacji usunięcia przepukliny pępkowej (część 1część 2).

Aby przygotować prosty, ale bardzo zdrowy obiadek z ryżem brązowym w roli głównej, potrzebujemy:

- 2 łyżki ryżu brązowego
- 1 łyżka oleju rzepakowego
- kawałek papryki czerwonej

Ryż wrzucamy na gotującą się wodę i gotujemy 35 min. Odcedzamy i mieszamy z olejem. Paprykę myjemy i kroimy w drobniutką kosteczkę, dodajemy do miseczki z ryżem i olejem i gotowe :) możemy szamać i nabierać sił :)




smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz