sobota, 24 sierpnia 2013

Kasza gryczana niepalona na słodko z gruszką i pestkami słonecznika

Kasza gryczana większości kojarzy się z jedzonkiem na wytrawnie. Ale ten rodzaj kaszy świetnie smakuje też w wersji na słodko, na przykład z owockami.

Ja ostatnio, na przykład, jadłem kaszę gryczaną z gruszką i pestkami słonecznika :) Oto, czego potrzebujemy:

- 2 łyżki kaszy gryczanej niepalonej
- pół gruszki
- garść pestek słonecznika

W garnuszku zagotowujemy wodę, wrzucamy kaszę i pestki słonecznika, gotujemy 15 min., odcedzamy, przesypujemy do miseczki. Gruszkę myjemy, obieramy ze skórki (skórki zostawiamy do suszenia), kropimy w kosteczkę, dodajemy do kaszy z pestkami słonecznika, mieszamy i gotowe :)




smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz