sobota, 3 sierpnia 2013

Domowe lody dla ochłody – czyli ciąg dalszy lodowych wariacji; Lody bananowe oraz Lody bananowo-jogurtowe


Upały dokuczają ale nam one nie są straszne bo my mamy na to sposób ;) zdrowe domowe lody :)

Robiliśmy już jogurtowe i jogurtowo-truskawkowe, oraz lody jogurtowo-kokosowe. Teraz pora na lody bananowe - w dwóch wersjach :)

Lody bananowe:

Potrzebujemy:

- 1 banan

Banana obieramy ze skórki, kroimy w plasterki, układamy w zamykanym pojemniczku na dnie, tak aby plasterki nie dotykały się, zamykamy pojemnik i wkładamy do zamrażarki. Po godzinie mamy pyszne bananowe lody w formie plasterków :) 

Lody bananowo-jogurtowe:

Potrzebujemy:

- 1 banan
- jogurt grecki lekki (1 łyżka)

plasterki banana przed zamrożeniem:



a to gotowe bananowe lody plasterkowe :)



Banana obieramy ze skórki, gnieciemy widelcem, mieszamy z jogurtem i łyżką na dno pojemnika wlewamy kleksy masy bananowo-jogurtowej, tak aby kleksy nie dotykały się. Zamykamy pojemnik i wkładamy do zamrażarki. Po godzinie mamy gotowe lody :)

to masa bananowo-jogurtowa: 


a to już gotowe lody bananowo-jogurtowe:)



smacznego ochłodzenia :) 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz