sobota, 29 marca 2014

Tofu z ananasem i bazylią

Tofu :) moje ukochane tofu :) uwielbiam tofu :) dam się za niego pokroić :) Szaleję za nim w formie przekąski, bez jakiegokolwiek grymaszenia (a podniebienia mam delikatne ;] w sensie nie wszystko jem bez marudzenia) pochłaniam też każdy obiadek  przygotowany z dodatkiem mojego ulubionego sera - czyli tofu :)

Tym razem, tofu rodzice zaserwowali mi z dodatkiem ananasa i bazylii :)

Potrzebujemy:

- kawałek obranego ananasa
- kilka listków świeżej bazylii
- kawałek tofu naturalnego SOLIDA FOOD (zgnieść widelcem)
- 1 łyżka łuskanych pestek słonecznika (mielimy w młynku)

Ananasa z bazylią blendujemy, przelewamy do miseczki, dodajemy zgniecione widelcem tofu oraz zmielone pestki słonecznika. Wszystko mieszamy i gotowe :)




smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz